Zuiderparktheater

Mei 2015 kwam het nieuws dat het Zuiderparktheater weer haar deuren zou openen. Voor hen heb ik in mei/juni een productieprotocol uitgewerkt, waardoor er een basis is komen te liggen waarmee andere medewerkers de preproductie van voorstellingen goed konden uitvoeren.

In de zomer van 2015 heropende het openluchttheater in het Zuiderpark haar deuren.

De heropening is mogelijk doordat amateurkunstenaars samen met CultuurSchakel, de gemeente Den Haag en Fonds1818 de krachten bundelen. Een goed voorbeeld van ‘ Haagse Kracht’. In december 2014 organiseerde CultuurSchakel een bijeenkomst voor amateurkunstenaars. Daar presenteerde de voorzitter van Het Residentiekoor een plan om het Parktheater weer te openen en beschikbaar te maken in aanvulling op de Haagse zalen waar amateurverenigingen hun vorderingen aan het publiek kunnen laten zien. CultuurSchakel heeft daarop geïnteresseerde partijen bij elkaar gebracht om het plan verder uit te werken. Inmiddels is een kwartiermaker aan de slag om de heropening te organiseren. Dat doet zij samen met amateurkunstenaars en vrijwilligers en met financiële steun van de gemeente Den Haag en Fonds1818.

Initiatiefnemer Kjell Wagner van Het Residentiekoor en kwartiermaker Marijke Reuvers: “Het Zuiderparktheater wordt een zomerse en daarmee laagdrempelige aanvulling op de Haagse zalen. Amateurverenigingen en professionals kunnen hier hun vorderingen aan het publiek laten zien.” Het oude theater sloot haar deuren na het stopzetten van de subsidie in 2012. Momenteel knapt de gemeente het theater op en wordt de organisatie ontwikkeld. 

< Terug naar overzicht