Een Beetje Stuk

Theatergroep Een Beetje Stuk maakt theater met mensen die normaal gesproken niet in de spotlights staan. Voor het eerst werd onder leiding van regisseur Marjolein Wallinga een voorstelling gemaakt in Den Haag, waarvoor ik de productie op me heb genomen. Het verhaal is geheel door de acteurs bedacht en de regisseur uitgewerkt. En samen met hen is het decor bedacht en gemaakt.
Theatergroep Een Beetje Stuk maakt theater met mensen die normaal gesproken niet in de spotlights staan. Dat kan komen door een stoornis of beperking die ze hebben, maar ook door een afwijkende levensstijl, een eigenaardigheid of alleen omdat het nu eenmaal zo voelt. Het kan dus zijn dat iemand met een serieuze diagnose samenwerkt met iemand die zijn of haar overmatige verlegenheid als beperkend ervaart. Iedere acteur verlegt in het proces tot aan de voorstelling dan ook zijn of haar eigen grenzen. Een Beetje Stuk wil echter heel bewust geen nadruk leggen op datgene wat de acteurs als beperkend ervaren maar richt de spotlights op de aanwezige talenten. Die talenten willen we graag aan zo veel mogelijk mensen laten zien.
Voor het Zuiderparktheater heeft Een Beetje Stuk een voorstelling gemaakt met bewoners uit de wijk. Er is met de acteurs gezocht naar thema’s die voor hen allemaal interessant zijn en vanuit die verbinding is ieder op zoek gegaan naar een rol die hen aansprak. Soms omdat de rol heel dicht bij henzelf ligt, soms juist omdat het precies het tegenovergestelde was. De acteurs hebben geëxperimenteerd met de rollen en verschillende verhaallijnen. Het resultaat van dit proces is een mix van tragedie en komedie geworden. Precies zoals het leven zelf.
< Terug naar overzicht